Pieczareczkowa, tradycyjna, ale pychotna, całoroczna, jednogarnkowa, dietetyczna i bezglutenowa.
Z kluskami i odrobiną śmietany do zup jest kaloryczniejsza, ale za to pyszniejsza.
Potrzebujecie:
Pieczarki
Marchew
Ziemniaki
Włoszczyznę: kawałek Selera, Korzenia Pietruszki, Pora
Cebulę Białą
Natkę Pietruszki
Lubczyk suszony
Przyprawy: Kostka Bulionowa Naturalna - Bio, lub/i Vegeta Naturalna, Kurkuma Pieprz, ew
Olej nierafinowany np rzepakowy.
Sól
Makaron małe formy z mąki durum
Śmietana do zup
Robicie tak:
- Włoszczyznę, Cebulę obieracie.
- Ziemniaki, Marchew, Pieczarki obieracie, kroicie w kostkę - ziemniaki w większą, marchew w drobną, pieczarki w talarki.
- Przygotowane produkty wkładacie do garnka lub szybkowara.
- Dokładacie kilka gałązek Natkę Pietruszki z łodygami.
- Zalewacie wodą.
- Przyprawiacie i dolewacie niewielką ilość Oleju.
- Gotujecie pod przykryciem na wolnym ogniu aż warzywa zmiękną.
- Wyjmujecie Włoszczyznę i cebulę.
- Pod koniec dodajecie trochę Makaronu ( gotujecie kilka minut krócej niż w przepisie, bo w gorącej zupie makaron zmięknie).
- Na sam koniec dodajecie odrobinę Śmietanki.
- Gotowe!, Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz