21.04.2016

Zupa Pieczarkowa - Suppe Vegie

Pieczareczkowa, tradycyjna, ale pychotna, całoroczna, jednogarnkowa, dietetyczna i bezglutenowa. 
Z kluskami i odrobiną śmietany do zup jest kaloryczniejsza, ale za to pyszniejsza.


Potrzebujecie:
Pieczarki 
Marchew
Ziemniaki
Włoszczyznę: kawałek Selera, Korzenia Pietruszki, Pora 
Cebulę Białą
Natkę Pietruszki
Lubczyk suszony
Przyprawy: Kostka Bulionowa Naturalna - Bio, lub/i Vegeta Naturalna, Kurkuma Pieprz, ew
Olej nierafinowany np rzepakowy.
Sól
Makaron małe formy z mąki durum
Śmietana do zup

Robicie tak:
  1. Włoszczyznę, Cebulę obieracie.
  2. Ziemniaki, Marchew, Pieczarki obieracie, kroicie w kostkę - ziemniaki w większą, marchew w drobną, pieczarki w talarki.
  3. Przygotowane produkty wkładacie do garnka lub szybkowara.
  4. Dokładacie kilka gałązek Natkę Pietruszki z łodygami.
  5. Zalewacie wodą.
  6. Przyprawiacie i dolewacie niewielką ilość Oleju.
  7. Gotujecie pod przykryciem na wolnym ogniu aż warzywa zmiękną.
  8. Wyjmujecie Włoszczyznę i cebulę.
  9. Pod koniec dodajecie trochę Makaronu ( gotujecie kilka minut krócej niż w przepisie, bo w gorącej zupie makaron zmięknie).
  10. Na sam koniec dodajecie odrobinę Śmietanki.
  11. Gotowe!, Smacznego!
Pieczarkowy Tydzień 2016

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *