28.05.2016

Krupnik z Kaszą Jaglaną Wegetariańsko - Vegańska, Bezglutenowa - Vegie Soup

To jak tradycyjny Krupnik, tylko zamiast kaszy jęczmiennej jest tu kasza Jaglana.
Podobno ma właściwości odkwaszające organizm i polecana jest do codziennego spożycia.
Kasza Jaglana nie ma glutenu. Zupka naprawdę smaczna. 
Możecie ją jeść na śniadanie, obiad, kolację i kiedy tylko macie na nią chęć.

Potrzebujecie:
Kaszę Jaglaną
Kawałek Selera
Pietruszki Korzeń
Marchew
Ziemniaki
Cebulę Białą
Kostkę Bulionową Bio
Vegetę Naturalną
ew Sól Morską lub Inną Naturalną
Pieprz
Troszkę Kurkumy
2 Liście Laurowe
Koperek
Natkę Pietruszki
Troszkę tłuszczu Kokosowego lub Oleju Rzepakowego - nierafinowanego

Robicie tak:
  1. Ziemniaki, Marchew, Pietruszkę i Seler obieracie i kroicie w kostkę, 
  2. Cebulę obieracie, dodajecie w całości.
  3. Produkty wkładacie do garnka.
  4. Dodajecie kaszę jaglaną, uprzednio wypłukaną w zimnej wodzie.
  5. Dodajecie Liście Laurowe.
  6. Zagotowujecie.
  7. Do gotującej zupy dodajecie Kostkę, Vegetę i przyprawy.
  8. Gotujecie do miękkości warzyw.
  9. Cebulę i Liście Laurowe wyjmujecie.
  10. Pod koniec dodajecie posiekany Koperek i natkę Pietruszki. (lub na talerzu)
I już!                                

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *