To jak tradycyjny Krupnik, tylko zamiast kaszy jęczmiennej jest tu kasza Jaglana.
Podobno ma właściwości odkwaszające organizm i polecana jest do codziennego spożycia.
Kasza Jaglana nie ma glutenu. Zupka naprawdę smaczna.
Możecie ją jeść na śniadanie, obiad, kolację i kiedy tylko macie na nią chęć.
Potrzebujecie:
Kaszę Jaglaną
Kawałek Selera
Pietruszki Korzeń
Marchew
Ziemniaki
Cebulę Białą
Kostkę Bulionową Bio
Vegetę Naturalną
ew Sól Morską lub Inną Naturalną
Pieprz
Troszkę Kurkumy
2 Liście Laurowe
Koperek
Natkę Pietruszki
Troszkę tłuszczu Kokosowego lub Oleju Rzepakowego - nierafinowanego
Robicie tak:
- Ziemniaki, Marchew, Pietruszkę i Seler obieracie i kroicie w kostkę,
- Cebulę obieracie, dodajecie w całości.
- Produkty wkładacie do garnka.
- Dodajecie kaszę jaglaną, uprzednio wypłukaną w zimnej wodzie.
- Dodajecie Liście Laurowe.
- Zagotowujecie.
- Do gotującej zupy dodajecie Kostkę, Vegetę i przyprawy.
- Gotujecie do miękkości warzyw.
- Cebulę i Liście Laurowe wyjmujecie.
- Pod koniec dodajecie posiekany Koperek i natkę Pietruszki. (lub na talerzu)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz