18.11.2016

Pasta z Tuńczyka do kanapek


Proste pomysły dodają smaku i koloru prostym produktom.
 Zwykłego tuńczyka w puszce można wspaniale urozmaicić dodając kilka składników, tworząc szybciutko pyszną pastę kanapkową. 
Dobra na śniadanie, kolację, imprezkę czy przegryzkę.

Potrzebujecie:
Tuńczyka z Puszki w sosie własnym
Jajko ugotowane na Twardo
Cebulkę średnią Białą lub Żółtą lub Czerwoną lub Szalotkę
Ogórka Kiszonego
Oliwę z Oliwek lub Olej Rzepakowy ( lub mniej zdrowszy ale dosmaczający Majonez)
Oregano
Pieprz Czarny lub Kolorowy
ew Natkę Pietruszki
Kapary jak lubicie

Robicie tak:
  1. Tuńczyka rozdrabniacie widelcem.
  2. Jajko, Cebulkę i Ogórka kroicie w drobną kostkę.
  3. Natkę siekacie drobno.
  4. Mieszacie składniki i doprawiacie Oliwą lub Olejem lub Majonezem,
  5. Doprawiacie Pieprzem i Oregano.
  6. Mieszacie.
  7. Nakładacie na kromkę chleba - jaki lubicie.
  8. Ew ozdabiacie kilkoma Kaparami.
Gotowe do schrupania!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *