Zwykłego tuńczyka w puszce można wspaniale urozmaicić dodając kilka składników, tworząc szybciutko pyszną pastę kanapkową.
Dobra na śniadanie, kolację, imprezkę czy przegryzkę.
Potrzebujecie:
Tuńczyka z Puszki w sosie własnym
Jajko ugotowane na Twardo
Cebulkę średnią Białą lub Żółtą lub Czerwoną lub Szalotkę
Ogórka Kiszonego
Oliwę z Oliwek lub Olej Rzepakowy ( lub mniej zdrowszy ale dosmaczający Majonez)
Oregano
Pieprz Czarny lub Kolorowy
ew Natkę Pietruszki
Kapary jak lubicie
Robicie tak:
- Tuńczyka rozdrabniacie widelcem.
- Jajko, Cebulkę i Ogórka kroicie w drobną kostkę.
- Natkę siekacie drobno.
- Mieszacie składniki i doprawiacie Oliwą lub Olejem lub Majonezem,
- Doprawiacie Pieprzem i Oregano.
- Mieszacie.
- Nakładacie na kromkę chleba - jaki lubicie.
- Ew ozdabiacie kilkoma Kaparami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz