4.10.2017

Przekąski Imprezowe


Była Impreza, były urodzinki u znajomej i jej rodzinki.
Były przekąski - proste, zdrowiutkie, smaczniste.
Była cudna atmosfera, radość, śmiech, dobra zabawa i piękny stół.
Co widziałam, skosztowałam, sfotografowałam i poniżej opisałam.

Kupcie:
Na sałatkę:
Ser Mozarella
Pomidorki Koktajlowe
Bazylię - liście świeże
 Na deskę serów:
Sery różne Camemberty i Brie

Inne Dodatki:
Oliwki Marynowane np nadziewane Czosnkiem lub Migdałami - zielone i czerwone
Ogórki świeże
Ser Parmesan
Szynka Parmeńska - typu włoskiego
Kapary Marynowane
Pomidory Suszone
Świeża, chrupiąca z grubszą skórą Bagietka rustykalna typu włoskiego lub inna jaką dostaniecie w sklepie.
Młynek z Pieprzem
Oliwę z Oliwek

Przygotowujecie tak:
1. Na talerz duży układacie, a raczej rzucacie porozrywaną na kawałki Mozarellę.
Rozrzucacie na niej całe Pomidorki i liście Bazylii.
2. Na kolejnym dużym talerzu układacie plastry szynki.
Na szynkę rzucacie ser Parmezan w mniejszych kawałkach.
Na ser układacie Kapary z ogonkami
3. Resztę serów układacie w całości na desce.
4. Oliwki wkładacie do miseczek.
5. Ogórki, nieobrane w grubszych plastrach i Pomidory suszone z oliwy lub polane oliwą też lądują w osobnych miseczkach. 
6. Bagietkę pokrojoną w małe, grubsze kromeczki.
7. Na stół stawiacie Oliwę z Oliwek i Młynek z Pieprzem.

A potem Sałatkę polewacie Oliwą i jak lubicie posypujecie Pieprzem. Sery kroicie i zajadacie przegryzając Oliwkami, Ogórkami czy Pomidorkami i chrupiącą bułeczką maczaną w Oliwie.
Przytulnej lub szalonej imprezki życzę, jak wolicie i lubicie:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *