28.07.2013

Zupa Pomidorowa

Pomidorowa to ulubiona zupa małych dzieci. Nie wiadomo dlaczego. Ale inni też ją lubią, młodzież, dorośli, starsi... Myślę, że to magia pomidora. Ja podaję sposób na szybką, wegetariańską, wegańską.. w każdym razie bez mięsa ani jego wywaru. Macie ochotę na kwaśną zupkę, róbcie!

potrzebujecie:
Garnek
Wodę
Natkę pietruszki
Natkę selera
Lubczyk ( świeży lub suszony)
Cebulę białą 
Kostkę rosołową warzywną
Vegetę
Przecier lub sok pomidorowy
Śmietana wiejska lub inna do zupy ( jak lubicie lżej to bez śmietany)
Makaron

robicie tak:
Do garnka z wodą wkładacie natkę pietruszki, selera, kawałek obranej białej cebuli i/lub pora. 
Zagotowujecie. Jak wrze dodajecie kostkę rosołową, vegetę i przecier pomidorowy lub sok pomidorowy( przecier wcześniej rozmieszajcie  w małej ilości wody lub w garnku wymieszajcie  metalową trzepaczką). 
Zagotujcie, dodajcie świeży lub suchy lubczyk. 
Teraz tylko włóżcie makaron do miseczki lub talerza jak wolicie, dolejcie zupki, ew doprawcie do waszego smaku i wiosłujcie łyżką:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *