Pomidorowa to ulubiona zupa małych dzieci. Nie wiadomo dlaczego. Ale inni też ją lubią, młodzież, dorośli, starsi... Myślę, że to magia pomidora. Ja podaję sposób na szybką, wegetariańską, wegańską.. w każdym razie bez mięsa ani jego wywaru. Macie ochotę na kwaśną zupkę, róbcie!
potrzebujecie:
Garnek
Wodę
Natkę pietruszki
Natkę selera
Lubczyk ( świeży lub suszony)
Cebulę białą
Kostkę rosołową warzywną
Vegetę
Przecier lub sok pomidorowy
Śmietana wiejska lub inna do zupy ( jak lubicie lżej to bez śmietany)
Makaron
robicie tak:
Do garnka z wodą wkładacie natkę pietruszki, selera, kawałek obranej białej cebuli i/lub pora.
Zagotowujecie. Jak wrze dodajecie kostkę rosołową, vegetę i przecier pomidorowy lub sok pomidorowy( przecier wcześniej rozmieszajcie w małej ilości wody lub w garnku wymieszajcie metalową trzepaczką).
Zagotujcie, dodajcie świeży lub suchy lubczyk.
Teraz tylko włóżcie makaron do miseczki lub talerza jak wolicie, dolejcie zupki, ew doprawcie do waszego smaku i wiosłujcie łyżką:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz