Fasolka pyszna i zdrowa i nietucząca. Smakuje i pasuje jako dodatek do zup, sałatek, czy samodzielne danie. Prosta w przygotowaniu.
Aby się szybciej ugotowała po wcześniejszym całonocnym moczeniu w wodzie powinna się gotować bez soli. Posolić należy pod koniec gotowania.
Ten błyskawiczny przepis wymyśliłam na prędce, Smakuje wyśmienicie i sycie.
Potrzebujecie:
Fasolkę Białą, średniej wielkości.
Sos Pesto czerwony z suszonych pomidorów (ja kupuję gotowy w małym słoiczku, bo te są smaczne i bez chemii)
Czosnek
Natkę Pietruszki.
Sól, Pieprz Kolorowy.
ew Ostra papryczka Chilli w proszku.
Robicie tak:
- Fasolkę moczycie najlepiej całą noc w garnku z wodą.
- Gotujecie w tej samej wodzie pod przykryciem, pod koniec dodajecie Soli.
- Ząbki czosnku obieracie i kroicie drobno, a najlepiej zetrzeć go na tarce o małych oczkach.
- Fasolkę mieszacie z Pesto i czosnkiem i podgrzewacie krótko na patelni lub w mikrofalówce.
- Posypcie świeżą pokrojoną Natką Pietruszki i posypcie świeżo mielonym Kolorowym Pieprzem.
- Dla koneserów ostrych potraw proponuję fasolkę posypać ostrą Papryczką Chilli - bardzo fajnie komponuje się z tym daniem.
- Smakuje też na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz