3.10.2016

Fasolka Biała z Pomidorowym Pesto

Fasolka pyszna i zdrowa i nietucząca. Smakuje i pasuje jako dodatek do zup, sałatek, czy samodzielne danie. Prosta w przygotowaniu.
 Aby się szybciej ugotowała po wcześniejszym całonocnym moczeniu w wodzie powinna się gotować bez soli. Posolić należy pod koniec gotowania.
Ten błyskawiczny przepis wymyśliłam na prędce, Smakuje wyśmienicie i sycie.

Potrzebujecie:
Fasolkę Białą, średniej wielkości.
Sos Pesto czerwony z suszonych pomidorów (ja kupuję gotowy w małym słoiczku, bo te są smaczne i bez chemii)
Czosnek
Natkę Pietruszki.
Sól, Pieprz Kolorowy.
ew Ostra papryczka Chilli w proszku.

Robicie tak:
  1. Fasolkę moczycie najlepiej całą noc w garnku z wodą. 
  2. Gotujecie w tej samej wodzie pod przykryciem, pod koniec dodajecie Soli.
  3. Ząbki czosnku obieracie i kroicie drobno, a najlepiej zetrzeć go na tarce o małych oczkach. 
  4. Fasolkę mieszacie z Pesto i czosnkiem i podgrzewacie krótko na patelni lub w mikrofalówce.
  5. Posypcie świeżą pokrojoną Natką Pietruszki i posypcie świeżo mielonym Kolorowym Pieprzem. 
  6. Dla koneserów ostrych potraw proponuję fasolkę posypać ostrą Papryczką Chilli - bardzo fajnie komponuje się z tym daniem.
  7. Smakuje też na zimno.
Smaczcie się:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *