Dziś różniste zielone sałaty dostępne są cały rok.
Kilka składników, minimum pracy i mamy wspomnienie lata, witaminy
i dietetyczne danie.
Sałatę Sercową lub inną chrupką
Pomidory suszone z zalewy olejowej
Ser typu Feta ( ja użyłam koziego, może być z mleka krowiego)
Oliwa z Pestek Dyni
Przyprawa - Zioła do Sałatek
ew Sól i Pieprz ( ja nie daję, bo pomidory i ser są zawsze słonawe)
Ocet Balsamico ( włoski, ciemny, winny)
Robicie tak:
- Sałatę kroicie
- Posypujecie rozkruszonymi kawałkami Sera i pokrojonymi kawałkami Pomidorów
- Polewacie Oliwą i Octem
- Posypujecie Ziołami ew Sola i Pieprzem
Wyśmienicie smakuje sama lub ze świeżą Bagietką lub chrupiącym Tostem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz