Fasoleczka szparagóweczka, zieleniutka albo żółciutka, posypana zrumienioną bezglutenową, kukurydzianą kruszonką to godne polecenia, upichcenia
i smakowania danie.
Pasuje jako dodatek do obiadów albo samodzielny posiłek pełen zdrowia
i dobrych kalorii.
Potrzebujecie:
Fasolkę Szparagową - zieloną lub zółtą
Olej nierafinowany np rzepakowy
Masło naturalne
Chrupki Kukurydziane Naturalne ( lub bułkę tartą)
Sól
Robicie tak:
- Fasolkę gotujecie w osolonej wodzie ( ja używam szybkowaru, bo szybciej, bo fasolka zachowuje więcej wartości odżywczych, bo ma piękny kolor - jeśli nie przegotujecie).
- Chrupki Kukurydziane mielicie w maszynce lub tłuczecie tłuczkiem w torebce foliowej (nie na proszek)
- Na patelni rozgrzewacie Olej, wsypujecie Chrupki lub Bułkę Tartą, dodajecie troszkę Masła i krótko podsmażacie mieszając na lekko rumiano.
- Fasolkę odcedzacie, mieszacie z Kruszonką i serwujecie.
(uważajcie żeby fasolka nie miała wody bo wtedy kruszonka zmięknie i nie będzie chrupiąca a papkowata i niesmaczna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz