Pierogi z truskawkami dostałam od mamy. Kupiła gotowe, ale jakością i smakiem nie odstają od domowych. Teraz kobitki robią same w domowych kuchniach i dostarczają do osiedlowych sklepów. Możecie więc kupić, albo jak ktoś ma czas i chęć zrobić samemu.
Ja do tych pysznych pierożków zrobiłam jeszcze pyszniejszy sos truskawkowy. Danie połknęło moje dziecko, ja tylko spróbowałam żeby móc tu polecić. Niebo w buzi, żeby nie powiedzieć brzydko - w gębie.
potrzebujecie:
Świeże truskawki
Cukier
Jogurt naturalny
Pierogi z Truskawkami
przygotowujecie:
- Truskawki bez szypułek posypujecie cukrem i rozdrabniacie blenderem w małym rondelku czy garnku.
- Podgrzewacie razem z pierożkami ( jeśli są zimne).
- Wykładacie na talerz pierożki, polewacie sosem truskawkowym, robicie kleksa czy dwa z jogurtu naturalnego.
- I rozkoszujecie się cudownym smakiem lub raczycie nim dzieci, partnera, gości czy kogo tam chcecie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz