27.05.2013

Sos Truskawkowy (do Pierogów z Truskawkami)

Smakowite danie dla dzieci i dorosłych.
Pierogi z truskawkami dostałam od mamy. Kupiła gotowe, ale jakością i smakiem nie odstają od domowych. Teraz kobitki robią same w domowych kuchniach i dostarczają do osiedlowych sklepów. Możecie więc kupić, albo jak ktoś ma czas i chęć zrobić samemu.
Ja do tych pysznych pierożków zrobiłam jeszcze pyszniejszy sos truskawkowy. Danie połknęło moje dziecko,  ja tylko spróbowałam żeby móc tu polecić. Niebo w buzi, żeby nie powiedzieć brzydko - w gębie.

potrzebujecie:
Świeże truskawki
Cukier
Jogurt naturalny
Pierogi z Truskawkami

przygotowujecie:
  1. Truskawki bez szypułek posypujecie cukrem i rozdrabniacie blenderem  w małym rondelku czy garnku. 
  2. Podgrzewacie razem z pierożkami ( jeśli są zimne). 
  3. Wykładacie na talerz pierożki, polewacie sosem truskawkowym, robicie kleksa czy dwa z jogurtu naturalnego.
  4. I rozkoszujecie się cudownym smakiem lub raczycie nim dzieci, partnera, gości czy kogo tam chcecie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *