18.06.2013

Szaszłyki z Grilla

Sezon grillowy w pełni. Nie ma jak jedzonko na świeżym powietrzu w otoczeniu zieleni i gronie bliskich osób. Czy to ogródek, działka, leśna polana, plaża czy balkon, wszędzie milutko. W otoczeniu przyrody i unoszącym się tlenie w powietrzu smaki są tak wyraźne jak nigdzie indziej.
Na grilla proponuję  kolorowe szaszłyki. Możecie piec bezpośrednio lub użyć specjalnych, metalowych tacek.

potrzebujecie:
piersi kurczaka
cebulę
paprykę
cukinie
pomidorki koktajlowe
olej
czosnek
przyprawę ziołową suszoną według uznania lub tylko sól
patyczki drewniane do nabijania

wykonujecie:
  1. Umyte piersi, cebulę,paprykę,cukinie kroicie w grubą kostkę. 
  2. Nabijacie naprzemiennie na patyki plus pomidorki koktajlowe. 
  3. Polewacie kropelkami oleju, posypujecie startym na małej tarce czosnkiem, posypujecie ziołami lub tylko solą. 
  4. Układacie bezpośrednio na grillu lub najpierw na tacce i grillujecie. 
  5. Dobrym dodatkiem będzie musztarda. 
  6. Smacznego grillowania!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *