Sezon grillowy w pełni. Nie ma jak jedzonko na świeżym powietrzu w otoczeniu zieleni i gronie bliskich osób. Czy to ogródek, działka, leśna polana, plaża czy balkon, wszędzie milutko. W otoczeniu przyrody i unoszącym się tlenie w powietrzu smaki są tak wyraźne jak nigdzie indziej.
Na grilla proponuję kolorowe szaszłyki. Możecie piec bezpośrednio lub użyć specjalnych, metalowych tacek.
potrzebujecie:
piersi kurczaka
cebulę
paprykę
cukinie
pomidorki koktajlowe
olej
czosnek
przyprawę ziołową suszoną według uznania lub tylko sól
patyczki drewniane do nabijania
wykonujecie:
- Umyte piersi, cebulę,paprykę,cukinie kroicie w grubą kostkę.
- Nabijacie naprzemiennie na patyki plus pomidorki koktajlowe.
- Polewacie kropelkami oleju, posypujecie startym na małej tarce czosnkiem, posypujecie ziołami lub tylko solą.
- Układacie bezpośrednio na grillu lub najpierw na tacce i grillujecie.
- Dobrym dodatkiem będzie musztarda.
- Smacznego grillowania!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz