29.06.2015

Makaron Pene z Serami

 
Włoskie makarony, po włosku pasty w każdej postaci smakują. 
Tutaj w moim w moim wydaniu makaron z różnymi serami, posypany szczypiorkiem, kremowy... i sycący...pyszny!
Potrzebujecie:
Makaron Pene ( tylko włoskiej produkcji)
Olej (odrobinę)
Sery: kwadraty żółtego, kawałki camemberta, kawałki pleśniowego typu gorgonzola, starty parmezan, plastry cheddara
Pieprz ( najlepszy kolorowy w młynku)
Szczypior

Robicie tak:
  1. Makaron gotujecie al dente ( według przepisu, ale próbujcie żeby był lekko gumowy, nie twardy, nie miękki)
  2. Na dobrą patelnię wlewacie odrobinę mleka, dodajecie od razu kawałki serów. Mieszacie aż się  połowicznie roztopią. Dodajecie makaron, mieszacie, aż sery rostpią się całkiem. Wykładacie na talerz jaki lubicie – głęboki, duży płytki itd. Posypujecie startym parmezanem, mielonym pieprzem, posiekanym szczypiorkiem ( alternatywnie natką pietruszki), kwadracikami cheddara.
  3. Jecie i oblizujecie się, bo smakuje wyśmienicie:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *