Włoskie makarony, po włosku pasty w każdej postaci smakują.
Tutaj w moim w moim wydaniu makaron z różnymi serami, posypany szczypiorkiem, kremowy... i sycący...pyszny!
Potrzebujecie:
Makaron Pene ( tylko włoskiej
produkcji)
Olej (odrobinę)
Sery: kwadraty żółtego,
kawałki camemberta, kawałki pleśniowego typu gorgonzola, starty
parmezan, plastry cheddara
Pieprz ( najlepszy kolorowy w młynku)
Szczypior
Robicie tak:
- Makaron gotujecie al dente ( według przepisu, ale próbujcie żeby był lekko gumowy, nie twardy, nie miękki)
- Na dobrą patelnię wlewacie odrobinę mleka, dodajecie od razu kawałki serów. Mieszacie aż się połowicznie roztopią. Dodajecie makaron, mieszacie, aż sery rostpią się całkiem. Wykładacie na talerz jaki lubicie – głęboki, duży płytki itd. Posypujecie startym parmezanem, mielonym pieprzem, posiekanym szczypiorkiem ( alternatywnie natką pietruszki), kwadracikami cheddara.
- Jecie i oblizujecie się, bo smakuje wyśmienicie:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz