Kreatywność napędza kreatywność.
Dietetycznych, zdrowych eksperymentów ciąg dalszy.
Im częściej coś tworzymy, tym częściej chce nam się tworzyć i nam to wychodzi.
Wymyśliłam zupkę ze sporą ilością warzyw i soczewicą. Przyprawiłam i nieźle smakuje.
Zróbcie moją wersję lub wymyślcie swoją inspirując się tą:)
Soczewicę Zieloną lub Czerwoną ( czerwona stworzy ładniejszy kolor)
Marchew
Korzeń Pietruszki i Selera
Kalarepę
Paprykę Czerwoną
Ziemniaki
Cebulę Białą
Ząbki Czosnku
Kostkę Bulionową Warzywną lub Vegetę Naturalną - Bio
Olej Rzepakowy lub Kokosowy (bezsmakowy)
Zioła: Natka Pietruszki - suszona lub świeża, Lubczyk
Przyprawy: Kurkuma, Papryka Czerwona Słodka, lub i Wędzona, Pieprz, ew Chilli
Przecier pomidorowy
Robicie tak:
- Marchew, Korzeń Pietruszki, Korzeń Selera, Czosnek obieracie i ścieracie na tarce na dużych oczkach.
- Obrane Ziemniaki, Kalarepę, Cebulę i nieobraną Paprykę kroicie w kostkę.
- Wkładacie produkty do garnka lub szybkowara.
- Dodajecie, Soczewicę posiekaną lub suszoną Natkę Pietruszki, Lubczyk, Paprykę w proszku, Kostkę Bulionową lub Vegetę.
- Dolewacie odrobinę Oleju, podlewacie Wodą i gotujecie na wolnym ogniu do miękkości soczewicy. (w szybkowarze ok 20 minut, w garnku odpowiednio dłużej).
- Pod koniec dodajecie Przecier Pomidorowy, Kurkumę, ew Chilli.
- Podgotowujecie jeszcze około minuty i gotowe.
- Zupkę na koniec można zmiksować blenderem.
- Jakby wydała wam się za gęsta dolejcie troszkę wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz