30.10.2017

Zupa Fasolowa

Biała Fasola gości w moim rodzinnym domu dość często. 
Pysznie i najprościej jak się da czyli ugotowana i wymieszana z roztopionym masłem lub podsmażona z masłem lub olejem. 
Doskonale smakuje, syci i zastępuje mięso. 
Została mi raz w lodówce i zrobiłam z niej pyszną zupkę. 
Smak dopasowany idealnie na jesienne słoty, chlapy i chłody.

Potrzebujecie:
Fasolkę Białą ugotowaną w osolonej wodzie lub dla leniwszych z puszki
Ziemniaki
Marchew
Seler
Pietruszki korzeń i Natkę
Cebulkę żółtą
Por
Czosnek
Liść Laurowy
Majeranek
Vegetę Naturalną czy inne Suszone Warzywko
Lubczyk
Olej Rzepakowy
Paprykę w proszku - łągodną i wędzoną
Kurkumę
Pieprz Czarny mielony

Robicie tak:
  1. Warzywa obieracie.
  2. Ziemniaki kroicie w kostkę, jak do zupy.
  3. Marchew, Seler i Korzeń Pietruszki ścieracie na tarce, na grubszych oczkach.
  4. Warzywa wkładacie do garnka, dodajecie kawałek Pora, Liść Laurowy, kilka łodyg z Natką, drobno pokrojony ząbek Czosnku. Zalewacie wodą i zagotowujecie.
  5. Doprawiacie Vegetą i gotujecie do miękkości warzyw.
  6. Drobno pokrojoną cebulkę lekko podsmażacie na Oleju
  7. Pod koniec gotowania doprawcie Lubczykiem, Majerankiem, Kurkumą, Paprykami, Pieprzem, dodajcie cebulkę z Olejem i Fasolkę.
  8. Całość gotujcie jeszcze około 3 minut.
Smacznego, rozgrzewającego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *