30.11.2017

Jajecznica z Papryką

Taaakie śniadanie dla jajecznicożerców, jajkolubów, wegetarian.
Na ochotę na coś treściwszego, troszkę tłustrzego, zarazem lekkostrawnego.
Szybko się robi, jeszcze szybciej je, pozostaje pyszne wspomnienie. 
Proponuję delektować się smakiem, najlepiej w miłym towarzystwie.

potrzebujecie: 
Jajka - najlepiej wiejskie, z żółtymi żółtkami - zdrowe i mają smak
Papryka - czerwona i/lub żółta czy pomarańczowa
Cebula - żółta
Sałata jaką macie - ja tu mam mieszankę różnych sałat
Ogórek świeży 
Pomidorki - np koktajlowe
Olej - dobrej jakości
Sól

robicie tak:
  1. Paprykę i obraną Cebulkę kroicie w kosteczkę.
  2. Rozgrzewacie Olej i smażycie delikatnie - nie na brązowo - cebulkę i paprykę.
  3. Wybijacie Jajka.
  4. Solicie
  5. Mieszacie wszystko i smażycie krótko, chyba, że lubicie bardziej ściętą jajecznicę.
  6. Na talerz układacie Sałatę, pokrojone Pomidorki i Ogórki i jajecznicę.
Zajadacie z pieczywem - poowooli:)
 

1 komentarz:

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *