Taaakie śniadanie dla jajecznicożerców, jajkolubów, wegetarian.
Na ochotę na coś treściwszego, troszkę tłustrzego, zarazem lekkostrawnego.
Szybko się robi, jeszcze szybciej je, pozostaje pyszne wspomnienie.
Proponuję delektować się smakiem, najlepiej w miłym towarzystwie.
Jajka - najlepiej wiejskie, z żółtymi żółtkami - zdrowe i mają smak
Papryka - czerwona i/lub żółta czy pomarańczowa
Cebula - żółta
Sałata jaką macie - ja tu mam mieszankę różnych sałat
Ogórek świeży
Pomidorki - np koktajlowe
Olej - dobrej jakości
Sól
robicie tak:
- Paprykę i obraną Cebulkę kroicie w kosteczkę.
- Rozgrzewacie Olej i smażycie delikatnie - nie na brązowo - cebulkę i paprykę.
- Wybijacie Jajka.
- Solicie
- Mieszacie wszystko i smażycie krótko, chyba, że lubicie bardziej ściętą jajecznicę.
- Na talerz układacie Sałatę, pokrojone Pomidorki i Ogórki i jajecznicę.
Najlepsza!
OdpowiedzUsuń