Wiosna przyszła, a ja przeszłam na dietę oczyszczającą czyli tzw Detox.
Skutek uboczny będzie tu pozytywny, bo utrata wagi:)
Jem tylko warzywa i owoce, ale w różnej postaci. Głodu nie czuję wcale, za to lekkość piórka:)
Polecam na zdrowie, urodę i dobre samopoczucie.
Tu ugotowałam w szybkowarze warzywa, doprawiłam i z wielkim apetytem zjadłam.
Potrzebujecie:
Marchew
Kalarepę
Ziemniaki
Groszek Zielony ( ja miałam ze słoika - wek)
Olej ( ja dodałam kokosowy)
Kostka bulionowa naturalna - Bio, zawiera już sól.
Natka Pietruszki
Kurkuma
Lubczyk
Robicie tak:
- Marchew, ziemniaki i kalarepkę obieracie ( ziemniaków nie obrałam), kroicie jak lubicie, ale mniej więcej podobnej grubości. (Jeśli macie groszek mrożony to dodajecie go również teraz).
- Wkładacie warzywa do szybkowara lub garnka.
- Posypujecie posiekaną natką pietruszki, suszonym lubczykiem, skruszoną kostką bulionową.
- Polewacie niewielką ilością oleju i wody.
- Dusicie ok 10 minut w szybkowarze ( w garnku odpowiednio dłużej).
- Na koniec dosypujecie groszek zielony ze słoika lub puszki i posypujecie niewielką ilością kurkumy.
- Mieszacie około minuty jeszcze grzejecie żeby groszek się ogrzał.
- Gotowe!
- Teraz tylko smakujecie. Danie smakuje również następnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz