Wegetarianizm i weganizm dziś w modzie.
Dla zdrowia i urody warto wypróbować taką dietę.
Nawyki żywieniowe to też kwestia przyzwyczajenia organizmu. Moje doświadczenie i obserwacje pokazały mi, że nie tylko. Wpływ mają też geny
i inne czynniki. Jedni nie mogą żyć bez mięsa, inni go nie potrzebują.
Koniec filozofii! Ma być o smakowitym daniu.
Fasolka wpadła mi w rękę i sos pesto. Wymieszałam, dosmaczyłam, przyprawiłam i wyszło- błyskawicznie i przepysznie.
Polecam, na szybko, na dietę - bezmięsną, zdrową, oczyszczającą.
Minimum produktów, minimum pracy, maximum smaku!
Potrzebujecie:
Fasolkę Białą - średnią
Sos Pesto Pomidorowy - gotowy ze słoika.
Czosnek Świeży
Natkę Pietruszki
ew Pieprz Kolorowy w Młynku i/lub papryka suszona chilli - jak lubicie na ostro.
Robicie tak:
- Fasolkę moczycie w ciepłej wodzie całą noc, gotujecie do miękkości ( soli dodajcie pod koniec gotowania - fasolka się szybciej ugotuje).
- Mieszacie ugotowaną Fasolkę z Pomidorowym Pesto i zmiażdżonymi ząbkami czosnku.
- Podgrzewacie na patelni lub w mikrofalówce.
- Na talerzu czy w miseczce mieszacie z posiekaną, świeżą Natką Pietruszki.
- I ew posypujecie świeżo zmielonym Kolorowym Pieprzem.
- Pycha!, Mniam!, Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz