12.05.2016

Fasolka z Pomidorowym Pesto - Vegie, Bezglutenowa

Wegetarianizm i weganizm dziś w modzie. 
Dla zdrowia i urody warto wypróbować taką dietę. 
Nawyki żywieniowe to też kwestia przyzwyczajenia organizmu. Moje doświadczenie i obserwacje pokazały mi, że nie tylko. Wpływ mają też geny
 i inne czynniki. Jedni nie mogą żyć bez mięsa, inni go nie potrzebują. 
Koniec filozofii! Ma być o smakowitym daniu. 
Fasolka wpadła mi w rękę i sos pesto. Wymieszałam, dosmaczyłam, przyprawiłam i wyszło- błyskawicznie i przepysznie.
Polecam, na szybko, na  dietę - bezmięsną, zdrową, oczyszczającą.
Minimum produktów, minimum pracy, maximum smaku!

Potrzebujecie:
Fasolkę Białą - średnią
Sos Pesto Pomidorowy - gotowy ze słoika.
Czosnek Świeży
Natkę Pietruszki 
ew Pieprz Kolorowy w Młynku i/lub papryka suszona chilli - jak lubicie na ostro.

Robicie tak:
  1. Fasolkę moczycie w ciepłej wodzie całą noc, gotujecie do miękkości ( soli dodajcie pod koniec gotowania - fasolka się szybciej ugotuje).
  2. Mieszacie ugotowaną Fasolkę z Pomidorowym Pesto i zmiażdżonymi ząbkami czosnku.
  3. Podgrzewacie na patelni lub w mikrofalówce.
  4. Na talerzu czy w miseczce mieszacie z posiekaną, świeżą Natką Pietruszki.
  5. I ew posypujecie świeżo zmielonym Kolorowym Pieprzem.    
  6. Pycha!, Mniam!, Polecam!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *