8.05.2016

Zupa Wegetariańska na Diecie - Wiosenna ze Szparagami - Suppe Vegie

Wiosna.. ach to ty..:)
Świeżo i kwitnąco dookoła, a u mnie znośna lekkość bytu - w sercu i na talerzu.
Zielone warzywa, podkolorowane marchewką, z dodatkiem kaszy jaglanej i dosmaczone tym i owym stanowią pyszną, delikatną, lekko strawną zupkę. Polecam zielone szparagi jako jeden z dodatków, łatwe w obróbce, a  w smaku podobne do fasolki szparagowej.

Potrzebujecie:
Zielone Szparagi
Zielony Groszek - mrożony
Marchew
Ziemniaki
Kaszę Jaglaną
Liście Laurowe
Natka Pietruszki
Lubczyk
Koperek
Kostka Bulionowa, Warzywna - naturalna - Bio
Vegeta Naturalna
Kurkuma
ew Pieprz, Sól

Robicie tak:
  1. Ziemniaki i Marchew obieracie i kroicie na mniejsze kawałki.
  2. Szparagom odkrajacie dolne końce do momentu aż będą miękkie i kroicie na grubsze talarki.
  3. Warzywa wrzucacie do garnka lub szybkowara.
  4. Dodajecie niewielką ilość Kaszy Jaglanej, Groszek Zielony ( warzywa w równych proporcjach), kilka Liści Laurowych, Pietruszkę z łodygami i trochę posiekanej Natki i koperku Lubczyk suszony, Kostkę Bulionową, Vegetę.
  5. Dolewacie wody, przykrywacie i gotujecie aż warzywa troszkę zmiękną. 
  6. Wyjmujecie łodygi pietruszki i ew dosmaczacie solą i pieprzem.
  7. Gotowe, Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *