Wiosna.. ach to ty..:)
Świeżo i kwitnąco dookoła, a u mnie znośna lekkość bytu - w sercu i na talerzu.
Zielone warzywa, podkolorowane marchewką, z dodatkiem kaszy jaglanej i dosmaczone tym i owym stanowią pyszną, delikatną, lekko strawną zupkę. Polecam zielone szparagi jako jeden z dodatków, łatwe w obróbce, a w smaku podobne do fasolki szparagowej.
Potrzebujecie:
Zielone Szparagi
Zielony Groszek - mrożony
Marchew
Ziemniaki
Kaszę Jaglaną
Liście Laurowe
Natka Pietruszki
Lubczyk
Koperek
Kostka Bulionowa, Warzywna - naturalna - Bio
Vegeta Naturalna
Kurkuma
ew Pieprz, Sól
Robicie tak:
- Ziemniaki i Marchew obieracie i kroicie na mniejsze kawałki.
- Szparagom odkrajacie dolne końce do momentu aż będą miękkie i kroicie na grubsze talarki.
- Warzywa wrzucacie do garnka lub szybkowara.
- Dodajecie niewielką ilość Kaszy Jaglanej, Groszek Zielony ( warzywa w równych proporcjach), kilka Liści Laurowych, Pietruszkę z łodygami i trochę posiekanej Natki i koperku Lubczyk suszony, Kostkę Bulionową, Vegetę.
- Dolewacie wody, przykrywacie i gotujecie aż warzywa troszkę zmiękną.
- Wyjmujecie łodygi pietruszki i ew dosmaczacie solą i pieprzem.
- Gotowe, Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz