W jesiennych klimatach, smakach i kolorach.
Zupka z Dyni - kremowa, jedwabista, wyrazista, nie mdła,
błyskawiczny slow food.
Podkręcona, okraszona i dosmaczona Pestkami Dyni i Olejem Dyniowym - poezja smaku...
Potrzebujecie:
Miąższ z Dyni - najlepiej jak najmniej słodkiej.
Cebula żółta ( 1/3 w stosunku do ilości dyni)
Vegeta Naturalna lub tylko Sól
Kurkuma
Masło Naturalne
Pestki Dyni - wyłuskane
Olej z Pestek Dyni
Garnek lub Szybkowar
Blender
Robicie tak:
- Dynie obieracie, wykrawacie środek i kroicie w grubszą kostkę.
- Cebulę obieracie i kroicie w grubszą kostkę.
- Warzywa wkładacie do garnka lub szybkowara, dosypujecie Vegety lub Soli, niewielką ilość Kurkumy, dolewacie wody - nie za dużo żeby zupka wyszła kremowa.
- Gotujecie do miękkości dyni, ok 10 minut.
- Całość blenderujecie, malaxerujecie, czy miksujecie innym sprzętem jaki macie.
- Dodajecie niewielką ilość Masła, mieszacie.
- Na talerzu czy miseczce posypujecie zupkę pestkami Dyni i polewacie niewielką ilością Oleju z Dyni.
Gwarantuję będzie smakowała:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz