22.11.2017

Zupa Dyniowa - Kremowa Wegetariańska

W jesiennych klimatach, smakach i kolorach.
Zupka z Dyni - kremowa, jedwabista, wyrazista, nie mdła, 
błyskawiczny slow food.
Podkręcona, okraszona i dosmaczona Pestkami Dyni i Olejem Dyniowym - poezja smaku...

Potrzebujecie:
Miąższ z Dyni - najlepiej jak najmniej słodkiej.
Cebula żółta ( 1/3 w stosunku do ilości dyni)
Vegeta Naturalna lub tylko Sól
Kurkuma
Masło Naturalne
Pestki Dyni - wyłuskane
Olej z Pestek Dyni
Garnek lub Szybkowar
Blender 

Robicie tak:
  1. Dynie obieracie, wykrawacie środek i kroicie w grubszą kostkę.
  2. Cebulę obieracie i kroicie w grubszą kostkę.
  3. Warzywa wkładacie do garnka lub szybkowara, dosypujecie Vegety lub Soli, niewielką ilość Kurkumy, dolewacie wody - nie za dużo żeby zupka wyszła kremowa. 
  4. Gotujecie do miękkości dyni, ok 10 minut.
  5. Całość blenderujecie, malaxerujecie, czy miksujecie innym sprzętem jaki macie.
  6. Dodajecie niewielką ilość Masła, mieszacie.
  7. Na talerzu czy miseczce posypujecie zupkę pestkami Dyni i polewacie niewielką ilością Oleju z Dyni.

Gwarantuję będzie smakowała:)

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *