13.01.2018

Gulasz Paprykowy

Danie jednogarnkowe z Papryką w roli głównej - wegetariańskie lub z dodatkiem Parówki Drobiowej. Na obiad, kolację, dla dzieci i gości.
Polecam przyrządzić w Szybkowarze. Będzie gotowe w 10 minut.
Do błyskawicznych, zdrowych, warzywnych potrawek, czy zup to idealne naczynie. 

Potrzebne wam:
Papryka - żółta, czerwona, pomarańczowa - najwięcej
Ziemniaki
Marchew
Cebula
Czosnek
ew Parówki Drobiowe - dobrej jakości
Olej np Rzepakowy
Sól
Papryka czerwona, suszona plus i/lub wędzona - nada aromatu i wędzonego smaku

Robicie tak:
  1. Ziemniaki, marchew i cebulę obieracie. Kroicie w większą kostkę.
  2. Paprykę kroicie w podobną kostkę.
  3. Czosnek kroicie drobno, lub ścieracie na drobnych oczkach tarki.
  4. Wrzucacie warzywa do szybkowara lub innego naczynia. Polewacie Olejem, solicie, posypujecie Papryką suszoną.
  5. Podlewacie niewielką ilością wody. 
  6. Przykrywacie i dusicie do miękkości ziemniaków.
Nic więcej nie potrzeba tylko apetyt...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *