Danie jednogarnkowe z Papryką w roli głównej - wegetariańskie lub z dodatkiem Parówki Drobiowej. Na obiad, kolację, dla dzieci i gości.
Polecam przyrządzić w Szybkowarze. Będzie gotowe w 10 minut.
Do błyskawicznych, zdrowych, warzywnych potrawek, czy zup to idealne naczynie.
Potrzebne wam:
Papryka - żółta, czerwona, pomarańczowa - najwięcej
Ziemniaki
Marchew
Cebula
Czosnek
ew Parówki Drobiowe - dobrej jakości
Olej np Rzepakowy
Sól
Papryka czerwona, suszona plus i/lub wędzona - nada aromatu i wędzonego smaku
Robicie tak:
- Ziemniaki, marchew i cebulę obieracie. Kroicie w większą kostkę.
- Paprykę kroicie w podobną kostkę.
- Czosnek kroicie drobno, lub ścieracie na drobnych oczkach tarki.
- Wrzucacie warzywa do szybkowara lub innego naczynia. Polewacie Olejem, solicie, posypujecie Papryką suszoną.
- Podlewacie niewielką ilością wody.
- Przykrywacie i dusicie do miękkości ziemniaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz