17.01.2018

Sałatka Kukurydziana

Prawie jak jedzenie studenckie - szybkie, proste, podręczne.
Kolory blade, ale smaku i pożywności pełnia...
 Nada się na przegryzkę, śniadanie, kolację czy imieniny u cioci. 
Na głód i łakomstwo. 
Dla niejadków i pasibrzuchów. Dla wybrednych, wegetarian 
i wszystkojedzących.
Koniec gadania, czas gotowania:)

Potrzebne będą:
Kukurydza z puszki lub słoika - ziarna
Jajka ugotowane na twardo 
Ser żółty, ostrzejszy typu Gouda lub Edamer
Papryka żółta i zielona - surowa
Ogórki kiszone
Majonez
ew Sól i/lub Pieprz mielony ( osobiście preferuję wersje bez pieprzu)

Robicie tak:
  1. Do miski wrzucacie odcedzoną Kukurydzę.
  2. Dodajecie pokrojone w drobną kostkę ugotowane Jajka na twardo.
  3. Dodajecie Ser, Papryki i Ogórki pokrojone w drobną kostkę.
  4. Przyprawiacie niewielką ilością Majonezu.
  5. Solicie i ew Pieprzycie jak lubicie.
Smakuje sama lub z pieczywem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *