Prawie jak jedzenie studenckie - szybkie, proste, podręczne.
Kolory blade, ale smaku i pożywności pełnia...
Nada się na przegryzkę, śniadanie, kolację czy imieniny u cioci.
Na głód i łakomstwo.
Dla niejadków i pasibrzuchów. Dla wybrednych, wegetarian
i wszystkojedzących.
Koniec gadania, czas gotowania:)
Potrzebne będą:
Kukurydza z puszki lub słoika - ziarna
Jajka ugotowane na twardo
Ser żółty, ostrzejszy typu Gouda lub Edamer
Papryka żółta i zielona - surowa
Ogórki kiszone
Majonez
ew Sól i/lub Pieprz mielony ( osobiście preferuję wersje bez pieprzu)
Robicie tak:
- Do miski wrzucacie odcedzoną Kukurydzę.
- Dodajecie pokrojone w drobną kostkę ugotowane Jajka na twardo.
- Dodajecie Ser, Papryki i Ogórki pokrojone w drobną kostkę.
- Przyprawiacie niewielką ilością Majonezu.
- Solicie i ew Pieprzycie jak lubicie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz