Przystawki, Antipasti, Zakąski,
Przekąski i każda nazwa, która wam się podoba.
Na wieczór samotny z netem,
filmem, na smutki, na wieczorny głód, do winka, na domówkę,
dla zakochanych, ukochanych, dla gości śródziemnomorskich i kiedy jeszcze macie chęć.
Na wieczorek z kimś...
Serek po hindusku
Serek po hindusku
Kupcie:
Opakowanie serka naturalnego do smarowania
Przyprawę w proszku Curry
Kminek w ziarenkach
Pieczywo ( pasuje: bułka ciabata, warkocz, chleb hinduski, lub bagietka)
Róbcie:
Serek wyjmujecie do miseczki. Dodajecie płaska łyżeczkę przyprawy curry, płaską łyżeczkę kminku. Mieszacie na jednolitą masę widelcem.
Maczacie porwane lub pokrojone pieczywo w masie serowej i wkładacie do ust.
Delektujecie się smakiem.
( Nawet jeśli myślicie, ze nie lubicie kminku, w tej postaci polubicie, nadaje fajnej chrupkości)
Serki, Oliweczki, Ogóreczki...
Potrzebujecie:
Oliwki zielone( i/lub czarne jak
lubicie)
Ser żółty ( jaki lubicie, ja
preferuję ostre w smaku, raczej słone niż słodkie, twardsze)
Ser pleśniowy (typu gorgonzola)
Ogóreczki małe korniszonki
Oliwa z oliwek
Ząbek czosnku
Zielona pietruszka
wykałaczki
Przygotowujecie:
Sery kroicie w większą kostkę,
ogóreczki w podobnej wielkości kawałki.
Oliwki (bez zalewy oczywiście)
polewacie dobrą oliwą, doprawiacie malutkimi kawałeczkami czosnku,
posypujecie niewielką ilością drobniutko posiekanej natki
pietruszki,
Układacie wszystko jak na załączonym
obrazku lub jak wam się podoba. Dołączacie kilka wykałaczek do
nabijania przystawkowych elementów.
Możecie już tylko podjadać, smakować i umilić sobie czas dogadzając podniebieniu.
Smacznego i miłego!
Oliwki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz