14.08.2012

Ciasto bez pieczenia

To ciacho dosłownie znika w ustach, bo ma taką konsystencję i smak. Jadłam na letnim weekendzie w pięknej podlubelskiej miejscowości. Zrobiła dobra znajoma. Wyglądało i smakowało obłędnie. Dzielę się z wami przepisem i fotką:)


potrzebujecie:
Kilka paczek herbatników o smaku czekolady ( zamiennie zwykłe)
Masę kajmakową (krówkową) z puszki
Budyń waniliowy lub śmietankowy
Śmietanę 30% do ubicia
Dżem z czarnej porzeczki nisko słodzony (zamiennie inny, ale z kwaśnych owoców)
Czarna czekolada.

robicie tak:
  1. Na dno prostokątnej formy do ciasta lub innego głębszego naczynia jakie posiadacie układacie i smarujecie warstwami kolejno: herbatniki, budyń ( trochę wystudzony), herbatniki, masę krówkową, herbatniki, cienką warstwę dżemu, bitą śmietaną. 
  2. Górna warstwa to bita śmietana którą gęstą posypujecie startą na małych oczkach czarna czekoladę.
  3. Ciasto wstawcie do lodówki do schłodzenia.
  4. Zostaje się tylko delektować smakiem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *