To ciacho dosłownie znika w ustach, bo ma taką konsystencję i smak. Jadłam na letnim weekendzie w pięknej podlubelskiej miejscowości. Zrobiła dobra znajoma. Wyglądało i smakowało obłędnie. Dzielę się z wami przepisem i fotką:)
potrzebujecie:
Kilka paczek herbatników o smaku czekolady (
zamiennie zwykłe)
Masę kajmakową (krówkową) z puszki
Budyń waniliowy lub śmietankowy
Śmietanę 30% do ubicia
Dżem z czarnej porzeczki nisko słodzony (zamiennie
inny, ale z kwaśnych owoców)
Czarna czekolada.
robicie tak:
- Na dno prostokątnej formy do ciasta lub innego głębszego naczynia jakie posiadacie układacie i smarujecie warstwami kolejno: herbatniki, budyń ( trochę wystudzony), herbatniki, masę krówkową, herbatniki, cienką warstwę dżemu, bitą śmietaną.
- Górna warstwa to bita śmietana którą gęstą posypujecie startą na małych oczkach czarna czekoladę.
- Ciasto wstawcie do lodówki do schłodzenia.
- Zostaje się tylko delektować smakiem:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz