Makaron na patelnię z torebki jadłam u kuzynki. Jego
się nie je, jego się łyka. Dosłownie prześlizguje się przez
gardło. Jest pyszny i ma niesamowitą konsystencję. U kuzynki był z
piersią kurczaka. Ja zrobiłam po mojemu, bez mięsa, z warzywami.
Jeszcze szybciej się łyka. I tak samo szybko robi.
Potrzebujecie:
Patelnię z dobrą powłoką nieprzywierającą,
Torebkę makaronu na patelnię z kurczakiem w curry
(Winiary lub Knorr)
Cebulę
Paprykę czerwoną lub żółtą
Pieczarki
Kapustę ( pekińską lub białą lub chopsoy)
Olej (dobrej jakości)
Robicie tak:
- Kroicie warzywa – cebulę w kostkę, pieczarki w talarki, paprykę
- w słupki, kapustę w większe kwadraty.
- Na patelni, na oleju podsmażacie lekko cebulę, po chwili dodajecie paprykę, pieczarki, kapustę.
- Wszystko razem lekko dusić kilka minut mieszając.
- Dodać pół przyprawy z torebki z makaronem, wymieszać.
- Dolać wody trochę ponad warzywa i pokruszony lub cały, jak kto woli makaron. Wody na wyczucie.
- Mieszać aż woda wyparuje.
- Zostaje wyłożyć na głęboki talerz lub mniejszą chińską salaterkę.
- Można posypać szczypiorkiem i/lub pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz