26.09.2012

Kanapka z Łososiem

Rybka lubi pływać. Trochę mi jej szkoda, że zostaje złowiona i zjedzona, ale może niepotrzebne to zmartwienie, bo jej wszystko jedno jest. Mam nadzieję.  
Tym czasem skosztujcie rybki na kanapce. Dobra rybka, delikatna w smaku, ostrzejsze dodatki, przyprawy i tyle wystarczy.

Potrzebujecie:
Plastry łososia wędzone na zimno.
Bułkę żytnią lub pszenną,świeżą, chrupiącą.
Cebulkę najlepiej ostrą, białą.
Pieprz czarny
Oliwę z oliwek lub olej z pierwszego tłoczenia.
Listki pietruszki (niekoniecznie)

Robicie tak:
  1. Połówki bułki polejcie odrobiną oleju, na to po plastrze łososia. 
  2. Na górę  cebulę pokrojoną w krążki lub kostkę. 
  3. Po wierzchu pokropcie znowu olejem, posypcie pieprzem i dla ozdoby lub smaku udekorujcie natką pietruszki.
  4. Będzie smakowała! 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *