15.10.2012

Kanapka Powidłowa


Smakuje jak się ma ochotę na słodkie śniadanie, albo pyszne. Dzieci zjedzą zawsze.Wbrew pozorom przygotowanie zajmuje tylko chwilkę.

Kupcie lub znajdźcie w domu:
.Chleb pszenno – żytni typu Baltonowski
.Masło lub olej
.Ser żółty jaki lubicie
.Powidła śliwkowe


Róbcie tak:
  1. Kromki chleba pokropcie olejem. 
  2. Podpieczcie na patelni lub w tosterze. 
  3. Kromkę lekko brązową wyrzućcie na talerz i na  wierzch dajcie  plaster sera żółtego. Posmarujcie całość powidłami śliwkowymi.
  4. I ugryźcie kęs, potem drugi i tak do końca. 
  5. Potem pochłońcie  jeszcze jedną kanapkę. 
  6. Smakuje super popijana zimnym mlekiem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *