1.09.2012

Parówki pod Pierzynką

Doskonałe na imprezkę dla dzieci – urodziny, piknik, garden party.. Smakują też rodzicom, trzeba zrobić więcej bo na pewno podjecie.

Potrzebujecie:
Parówki smaczne, najlepiej drobiowe Jedynki lub inne z min 70% mięsa w parówce.
Gotowe, surowe ciasto francuskie ( np. z Lidla)
Przyprawy według gustu.

Przyrządzacie:
  1. Cisto francuskie kroicie na paski wzdłuż, lekko rozwałkujcie lub rozciągnijcie w palcach. N
  2. a środek ułóżcie parówkę, zawińcie ciasto wokół parówki. 
  3. Pokrójcie na 3 równe części.
  4. Jak chcecie posypcie ziołami lub przyprawami według gustu i smaku, albo niczym, też będą pyszne.
  5. Możecie też ciasto fantazyjnie zawinąć wokół parówek.
  6. Poukładajcie na blaszce upieczcie w piekarniku w 180 stopniach ok 10 - 15 minut.
  7. Smakują z ketchupem, musztardą lub innym sosem.
  8. Palce lizać!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *