To radość dla podniebienia i oczu oraz bogactwo witamin dla nas. Łączymy botwinkę z przeróżnymi młodymi, letnimi warzywami, przyprawiamy, dosmaczamy i mamy.
dodałam:
Botwinkę ( młode buraczki z łodygami i liśćmi)
Ziemniaki
Marchewkę
Kalarepkę
Kapustę białą
Fasolkę szparagową
Kostka rosołowa warzywna BIO
Vegeta ( naturalna)
Lubczyk ( świeży lub suszony)
Natka pietruszki
Nać selera
Cytryna
Śmietana lub Jogurt Naturalny
przygotowałam i ugotowałam:
- Umyłam, obrałam i pokroiłam w grubszą kostkę ziemniaki, w drobną kalarepkę, botwinkę razem z liśćmi i łodygami , fasolkę szparagową, kapustkę.
- Wrzuciłam warzywa do garnka, dolałam wody i zagotowałam. Jak się woda zagotowała dodałam kostkę warzywną, vegetę, kilka gałązek natki i liści selera.
- Gotowałam do miękkości ziemniaków, potem dodałam lubczyku, troszkę soku z cytryny aby zupa była kwaskowa ( jeśli zabielamy jogurtem cytryny nie trzeba).
- Doprowadziłam do wrzenia i pod koniec zabieliłam i dosmaczyłam wiejską śmietanką (dietetycznie polecam jogurt)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz