5.07.2013

Makaron z Jagodami

Sezon na jagody rozpoczęty. Kiedy trafiają do buzi prosto z krzaczka efekt najprzyjemniejszy. Smakują jak nazbiera się samemu, posypie cukrem i schrupie. Zmiksowane z jogurtem naturalnym, posłodzone też pyszne. Na obiadek czy kolację proponuję z mniejszym makaronem.

potrzebujecie:
Jagody
Makaron włoski np w formie kolanek
Cukier
Śmietanę lub Jogurt naturalny

przyrządzacie:
  1. Makaron ugotujcie al dente w osolonej wodzie, przelejcie potrzebną ilość ciepłą wodą, resztę zimną.
  2. Jagody umyjcie, dodajcie troszkę jogurtu lub śmietany i cukru. 
  3. Zmiksujcie. 
  4. Polejcie makaron, na wierzch zróbcie kleksa ze śmietanki lub jogurtu i gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *