14.07.2013

Zupa Pomidorowo - Paprykowa

Czasami zabawiam się w urozmaicanie tradycyjnych potraw. Zmienia to zdecydowanie ich smak i tworzy nowe, ciekawe połączenia smakowe. Nic nowego nie wymyśliłam, tak powstaje niezliczona ilość nowych dań. Proces ten nie ma końca.
Zamieniam zwykłą pomidorową z ryżem, na pomidorową o smaku papryki z dodatkiem soczewicy.

potrzebujecie:
Ryż biały
Paprykę czerwoną
Soczewicę czerwoną
Cebulę białą
Por
Marchew
Przecier pomidorowy
Kostka bulionowa warzywna
Vegeta ( naturalną)
Ostra Papryka 
Pieprz
Liść Laurowy

przyrządzacie:
  1. Do garnka z wodą wkładacie całą, obraną cebule, kawałek pora, pokrojoną w małą kostkę  marchewkę, ryż.
  2. Gotujecie ok 10 minut, po czym dodajecie trochę soczewicy i całą, dużą, obraną, pokrojoną w drobną kostkę paprykę plus kostkę rosołową, liść laurowy, trochę vegety. 
  3. Gotujecie ok 10 minut, dodajecie przecier pomidorowy, dobrze mieszacie, doprawiacie na ostro jak lubicie pieprzem i ostrą papryką chilli.
  4. Mieszacie, doprowadzacie do wrzenia, wyłączacie, wylewacie na talerze lub do miseczek   i... delektujecie się smakiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *