2.11.2015

Cebula Duszona na jesienno - zimowe śniadanie

Mało znane danie, może rodem ze wsi, trochę z czasów komuny.
 Niedoceniane, a szkoda,  bo szybkie, proste, zdrowe i naprawdę smaczne.
Na chłodne - jesienne czy zimowe śniadania sprawdza się znakomicie.

Potrzebujecie:
Cebulę Białą
Olej
Sól
Vegeta Naturalna
Pieprz
ew. odrobinę suszonego Lubczyku lub Natki
ew. odrobinkę Kurkumy - nada poza zdrowotnością koloru.

Robicie tak: 
  1. Cebulę kroicie w grube pióra. 
  2. Wkładacie do garnka lub patelni.
  3. Przyprawiacie, dolewacie odrobinę oleju, albo jak lubicie tłustsze więcej, podlewacie niewielką ilością wody.
  4. Dusicie pod przykryciem, aż cebula będzie miękka.
  5. Zajadacie z chlebem, najlepiej razowym.
                                                 Jesień pełna warzyw           




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *