18.06.2016

Sernik Bezglutenowy Bio

Ciacho od święta lub od weekendu samodzielnie zrobione pychota!
Ten serniczek nie dość, że dość dietetyczny, bo bez dodatku mąki i innych tuczących produktów pomijając cukier - nie może się nie udać. Ja wybrałam niektóre produkty Bio, ale może być i ze zwykłych.
Bardzo prosty w robieniu, smaczny w smaku. 
Polecam gorąco:)

Potrzebujecie: 
1 kg Serka Homogenizowanego, Naturalnego ( bez cukru)
6 jajek - Bio
200 gram Masła
2 op Budyniu Waniliowego - Bio
1 op Cukru Vaniliowego Bourbon - Bio
300 gram Cukru Trzcinowego, Brązowego
1-2 Cytryny - Bio

Robicie tak:
  1. W misce ucieracie mikserem 6 żółtek+Cukry + Masło pokrojone na mniejsze kawałki
  2. Dodajecie  sok z Cytryn +Budyń w proszku i na dwa etapy serek homo i dalej miksujecie mikserem na jednolitą masę. 
  3. W innym naczyniu mikserem ubijacie z 6 Białek pianę na sztywno.
  4. Pianę białkową dodajecie do masy i delikatnie mieszacie łyżką.
  5. Brytfankę do pieczenia smarujecie olejem i posypujecie bułką tartą  lub rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi.
  6. Wylewacie masę serową i jednolicie smarujecie wierzch.
  7. Pieczecie w 175 stopniach 1 godzinę na opcji Umluft lub góra dół w zależności od piekarnika jaki macie.
  8. Wyjmujecie po godzinie i zostawiacie żeby ostygł. Można posypać startą na tarce czekoladą do dekoracji lub polać masą czekoladową. Ale sam smakuje też pysznie.
Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *