15.08.2016

Sałatka Świeża Zielona



Lato to sezon na zdrowe i smaczne, bo dojrzewające na słońcu warzywa - o ile uda wam się takie kupić lub wyhodować samemu/samej.
 Sałatka z zielonych warzyw zawiera sporą ilość zdrowego chlorofilu.
 Doskonale nadaje się jako dodatek do makaronów, innych obiadków lub spożywana solo.

Potrzebujecie:
Sałatę Zieloną, chrupką np lodową, sercową lub azjatycką.
Paprykę Zieloną
Ogórki Świeże
Dymkę ze szczypiorem
Natkę Pietruszki
Olej z Oliwek
Ocet Jabłkowy lub Winny
Sól Ziołową według uznania
Pieprz czarny - mielony

Robicie tak:
  1. Warzywa kroicie - sałatę średnio drobno, paprykę w mniejsze paski, ogórka w kostkę mniejszą, dymkę i szczypior wiadomo jak, lub kroicie jak tam lubicie.
  2. Całość polewacie Oliwą, Octem: posypujecie solą ziołową, mieszacie i gotowe.
Smacznego!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *