Lato to sezon na zdrowe i smaczne, bo dojrzewające na słońcu warzywa - o ile uda wam się takie kupić lub wyhodować samemu/samej.
Sałatka z zielonych warzyw zawiera sporą ilość zdrowego chlorofilu.
Doskonale nadaje się jako dodatek do makaronów, innych obiadków lub spożywana solo.
Potrzebujecie:
Sałatę Zieloną, chrupką np lodową, sercową lub azjatycką.
Paprykę Zieloną
Ogórki Świeże
Dymkę ze szczypiorem
Natkę Pietruszki
Olej z Oliwek
Ocet Jabłkowy lub Winny
Sól Ziołową według uznania
Pieprz czarny - mielony
Robicie tak:
- Warzywa kroicie - sałatę średnio drobno, paprykę w mniejsze paski, ogórka w kostkę mniejszą, dymkę i szczypior wiadomo jak, lub kroicie jak tam lubicie.
- Całość polewacie Oliwą, Octem: posypujecie solą ziołową, mieszacie i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz