
Nowa odsłona słonej wersji Naleśników - bezglutenowych, bezcukrowych,
ziołowych i kolorowych.
Jednonaczyniowe, wieloskładnikowe, dietetyczne.
Ser żółty też wcale nie taki zły jeśli jest dojrzały i wysokiej jakości.
Zapraszam w kulinarną podróż eksperymentalną.
Potrzebne wam:
Mąka bezglutenowa, kukurydziana np firmy Schar - 110 gram
Mleko - 250 ml
Jajka - 2
Olej - np Rzepakowy - 2 łyżki
Sól
Zioła do Sałatek bez soli - gotowa mieszanka np firmy Kamis
Oregano
Papryka suszona, mielona - łagodna i wędzona
Ser Żółty ostry - np Gouda lub Raclette
Papryka Surowa - czerwona, żółta lub pomarańczowa - pół dużej
Czosnek Suszony lub Świeży
Przecier Pomidorowy - 1 łyżka
Ketchup
Robicie tak:
- Mąkę, Jajka, Olej, Mleko miksujecie mikserem w naczyniu na jednolitą masę.
- Dodajecie Przecier pomidorowy, Sól, Paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę.
- Przyprawiacie Ziołami, Paprykami suszonymi i Czosnkiem.
- Miksujecie chwilę żeby składniki się wymieszały.
- Rozgrzewacie patelnie posmarowaną Olejem.
- Smażycie Naleśnika aż się trochę przyrumieni i przekładacie na drugą stronę i na usmażoną stronę układacie plasterki lub starty żółty ser.
- Smażycie aż ser się roztopi a naleśnik usmaży z drugiej strony.
- Wykładacie na talerz, posypujecie jeszcze wędzoną papryką i jecie z Ketchupem lub nie.
Smaczcie się!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz