25.01.2018

Sok z Burakiem

Slowfood, zdrowa żywność, warzywa, owoce - dziś trendy, modne, polecane.
I ja kupiłam sokowirówkę i tworzę soki - owocowe, warzywne, mieszane. 
Czekam na efekt zdrowia, odmłodnienia i wypięknienia:))
Tu polecam z dodatkiem buraka czerwonego - bogatego i polecanego.
Ważna wskazówka - sok z buraka świeżego lub z jego dodatkiem musi odstać noc w lodówce, wypity za szybko może spowodować mdłości. 
Ja doświadczyłam, więc wiem co mówię.

Potrzebne wam:
Sokowirówka
Buraki czerwone
Marchew
Seler - korzeń
Jabłka 
ew Fenkuł 

Robicie tak:
  1. Buraki obieracie ze skórki, inne warzywa nie (ja nie obieram, jak macie inny program w głowie oczywiście obierzcie).
  2. Kroicie na mniejsze kawałki, chyba że macie wielką sokowirówę to w całości.
  3. I wkładacie, i wciskacie przycisk i się wyciska. 
Smacznego zdrowia wam życzę:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *