24.02.2018

Warzywa Zapieczone


Zawsze pyszne, zdrowe, dietetyczne. 
Sezon Warzywny trwa okrągły rok. 
Tu kalafior, brokuła i marchew uparowane w szybkowarze i podpieczone 
z olejem i przyprawami w piekarniku.
Pasuje jako samodzielne danie, do obiadu czy kolacji. 

Potrzebujecie:
Marchew
Kalafior
Brokuł
Olej do pieczenia
Masło
Natka Pietruszki
Czosnek suszony lub świeży
Sól Himalajska

Robicie tak:
  1. Warzywa parujecie np w szybkowarze jak posiadacie lub gotujecie w wodzie.
  2. Przekładacie do naczynia ceramicznego do pieczenia.
  3. Posypujecie solą, liśćmi Natki, Czosnkiem startym na widelcu lub tarce, lub suszonym.
  4. Polewacie Olejem.
  5. Wkładacie gdzieniegdzie kawałeczki masła.
  6. Zapiekacie w 200 stopniach na opcji termoobieg ok 10 minut.
Smacznego!

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *