5.03.2018

Ciasto mocno Czekoladowe

Miłośnicy czekolady znajdą się w czekoladowym raju. 
Cały dom długo i mocno pachnie czekoladą po upieczeniu tego ciacha.
Zrobiłam jako tort na urodziny mojego najsłodszego - dziecka. 
Najlepsza nagroda mnie spotkała w postaci wielkiego uznania moich umiejętności kulinarnych, podsumowanych "Mamo ty robisz najpyszniejsze ciasta na świecie" ( a ja w życiu zrobiłam może z 10 ciast:)) 

Potrzebujecie:
Mąkę Orkiszową - 1,5 szklanki
Jajka - 4
Olej Rzepakowy - 3/4 szklanki
Cukier Naturalny np Ksylitol lub jaki używacie - 3/4 szklanki
Miód Naturalny np Wielokwiatowy - 4 łyżki
Kakao - dużo - 1/2 szklanki
Soda Spożywcza - 1 łyżeczka
Orzechy Laskowe - mielone - 1/2 szklanki
Wiórki Kokosowe - 1/4 szklanki ( niekoniecznie)
Czekolada Mleczna - tabliczka jaką chcecie - ja użyłam tu czekolady Milki Orero
Masło do wysmarowania formy i mąka orkiszowa do posypania formy.
Mikser Elektryczny

Robicie tak:
  1. Wszystkie składniki prócz Tabliczki Czekolady i Masła wkładacie do sporej miski.
  2. Miksujecie na jednolitą masę. 
  3. Foremkę okrągłą lub jaką chcecie, lub jaką macie smarujecie kawałkiem masła i obsypujecie mąką.
  4. Wylewacie ciasto.
  5. Pieczecie w piekarniku w 180 stopniach około 50 minut. Sprawdźcie wcześniej wkładając patyczek czy wykałaczkę czy ciasto jest suche w środku, czas pieczenia zależy też od piekarnika.. U mnie nie było do końca suche, ale jak wystygło wyschło.
  6. Po ostygnięciu ciasto oblewacie roztopioną Czekoladą. Ja roztapiam w mikrofali, to najszybszy sposób.
  7. Można już jeść, albo poczekać aż czekolada wyschnie.
Miłego ucztowania, delektowania!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *