Rybkę z puszki warto czasami urozmaicić, dosmaczyć,
wyłożyć na pieczywko i schrupać.
Tu Makrela w sosie pomidorowym.
Sosu było mało, więc może ją spokojnie zastąpić rybka w sosie własnym.
Zajmuje chwileczkę, a efekt smakowy jest kolorowy:)
Nawet jak się powoli spieszycie z powodzeniem zdążycie:)
Potrzebujecie:
Makrelę z puszki w sosie pomidorowym lub własnym
Paprykę czerwoną
Cebulę białą lub żółtą
Oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia
Ketchup
Oregano
Pieprz
ew. Sól
Pieczywo
Robicie tak:
Rybkę rozdrabniacie widelcem.
Cebulę i paprykę kroicie w kostkę.
Mieszacie składniki, polewacie oliwą.
Przyprawiacie pieprzem i ew solą.
Wykładacie na pieczywko.
Polewacie niewielka ilością Ketchupu, posypujecie oregano i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz