8.11.2018

Makaron Ditalini z Cieciorką - Veggie

Malutkie rureczki, ala koła zębate, przypominające części klocków lego to włoski makaron - Ditalini.Wspaniale nadaje się do takiej potrawki. 
Z białkowym, roślinnym dodatkiem - Cieciorką, wzbogacony kolorową Papryką
 i aromatycznym, smażonym Czosnkiem stanowi wegetariańsko - wegańską lekką smakowitość. 
Przy użyciu gotowej cieciorki z puszki i/lub słoika 
i gotowego, czerwonego Pesto danie robi się mega szybko. 
Do dzieła kochani:)

Potrzebujecie:
Makaron w formie Ditalini
Cieciorkę z puszki lub słoika, lub jak wolicie ugotowaną przez was.
Paprykę - czerwoną, zieloną i/lub żółtą
Czosnek 
Pesto - czerwone, pomidorowe ze słoika
Oliwę z Oliwek lub inny olej jakiego zwykle używacie
Pietruszkę - natkę
Ser - parmezan lub w podobnym typie
Pieprz - kolorowy z młynka - jeśli lubicie

Robicie tak:
  1. Makaron gotujecie według przepisu w osolonej wodzie, al dente ( lekko na twardo)
  2. Obrane ząbki czosnku kroicie na małe cząstki i smażycie krótko na rozgrzanym oleju. 
  3. Czosnek wyjmujecie i na tym samym oleju krótko smażycie paprykę pokrojoną w kosteczkę z posiekaną natką pietruszki. Często mieszajcie.
  4. Dodajecie odsączoną z zalewy cieciorkę i czerwone pesto, mieszacie i chwilkę podgrzewacie.
  5. Do całości dodajecie makaron i smażony czosnek, mieszacie, chwilkę podgrzewacie.
  6. Danko wykładacie na talerzyk, posypujecie startym parmezanem i jak lubicie pieprzem.
I już czas się tylko delektować:)

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *