Szybkie danie z podsmażonych Gnocchi z dodatkiem sałaty i kiszonych ogórków jest
chrupiąco - pyszne.
Smak kopytek podkręci podsmażona, drobiowa kiełbaska. Dla wegetarian zamiennie cebulka.
Czasu brak a kopytka - Gnocchi w Lidlu i Biedronce są - chyba że wykupią:)
Potrzebujecie:
Gnocchi lub polskie kopytka - ja kupuję gotowe, ale można robić jak ktoś ma czas i chęć.
Kiełbaska lub Parówka drobiowa, dla wegetarian Cebulka.
Olej rzepakowy lub kokosowy bezsmakowy do smażenia.
Ogórki kiszone.
Sałata zielona.
Serek biały - kremowy.
Robicie tak:
- Gnocchi podsmażacie na niewielkiej ilości tłuszczu z drobno pokrojoną kiełbaską lub cebulką - ilość według uznania.
- Ogórki kroicie w talarki
- Sałatę, umytą rozrywacie na mniejsze kawałki.
- Składniki wykładacie na talerz plus serek, biały, kremowy - zatapiacie w nim kopytka..
i jecie, smacznego!