14.03.2020

Gnocchi - włoskie Kopytka z Serkiem i Parówką

Szybkie danie z podsmażonych Gnocchi z dodatkiem sałaty i kiszonych ogórków jest 
chrupiąco - pyszne. 
Smak kopytek podkręci podsmażona, drobiowa kiełbaska. Dla wegetarian zamiennie cebulka.
Czasu brak a kopytka - Gnocchi w Lidlu i Biedronce są - chyba że wykupią:)

Potrzebujecie:
Gnocchi lub polskie kopytka - ja kupuję gotowe, ale można robić jak ktoś ma czas i chęć.
Kiełbaska lub Parówka drobiowa, dla wegetarian Cebulka.
Olej rzepakowy lub kokosowy bezsmakowy do smażenia.
Ogórki kiszone.
Sałata zielona.
Serek biały - kremowy.

Robicie tak:
  1. Gnocchi podsmażacie na niewielkiej ilości tłuszczu z drobno pokrojoną kiełbaską lub cebulką - ilość według uznania.
  2. Ogórki kroicie w talarki
  3. Sałatę, umytą rozrywacie na mniejsze kawałki.
  4. Składniki wykładacie na talerz plus serek, biały, kremowy - zatapiacie w nim kopytka..

i jecie, smacznego!

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *