Taka ładna... kolorowa... oto zupka pieczarkowa.
Zrobiona z brązowych pieczarek, młodej marcheweczki, z dodatkiem pietruszeczki - nateczki, z żółtych ziemniaczków - bo smaczniejsze niż białe
- z dodatkiem włoskiego makaronu z mąki durum w kształcie kolanek
- cieszy oczy i podniebienia.
- z dodatkiem włoskiego makaronu z mąki durum w kształcie kolanek
- cieszy oczy i podniebienia.
Dodatek śmietanki do zupy niezbędny. Są zupki bez których bez tego dodatku smakiem się nie obejdzie.
Pieczarki - tu brązowe
Ziemniaki
Marchew
Makaron - włoski z mąki Durum - tu kolanka
Natka Pietruszki
Vegeta Naturalna i/lub Maggi
Śmietanka do zupy - ja używam bezglutenowej
Sól
Robicie tak:
- Pieczarki myjecie, kroicie jak lubicie.
- Ziemniaki i Marchew obieracie i kroicie jak lubicie.
- Produkty powyższe wkładacie do garnka na zupę, zalewacie wodą.
- Gotujecie pod przykryciem.
- Jak woda zacznie wrzeć dodajecie pokrojoną Natkę Pietruszki, Vegetę.
- Gotujecie do miękkości warzyw.
- Makaron gotujecie osobno, lub jak ja czyli dodajecie pod koniec gotowania do zupy i gotujecie 3 minuty krócej niż podane na opakowaniu, bo makaron leżąc w gorącej zupie jakiś czas zmięknie.
- Doprawiacie zahartowaną Śmietanką i ew dosalacie lub dolewacie Maggi - według smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz