16.07.2020

Zupa Pieczarkowa z Kluseczkami

Taka ładna... kolorowa... oto zupka pieczarkowa.
Zrobiona z  brązowych pieczarek, młodej marcheweczki, z dodatkiem pietruszeczki - nateczki, z żółtych ziemniaczków - bo smaczniejsze niż białe
 - z dodatkiem włoskiego makaronu z mąki durum w kształcie kolanek
 - cieszy oczy i podniebienia.
Dodatek śmietanki do zupy niezbędny. Są zupki bez których bez tego dodatku smakiem się nie obejdzie.

Potrzebne są:
Pieczarki - tu brązowe
Ziemniaki
Marchew
Makaron - włoski z mąki Durum - tu kolanka
Natka Pietruszki
Vegeta Naturalna i/lub Maggi
Śmietanka do zupy - ja używam bezglutenowej
Sól

Robicie tak:
  1. Pieczarki myjecie, kroicie jak lubicie.
  2. Ziemniaki i Marchew obieracie i kroicie jak lubicie.
  3. Produkty powyższe wkładacie do garnka na zupę, zalewacie wodą.
  4. Gotujecie pod przykryciem.
  5. Jak woda zacznie wrzeć dodajecie pokrojoną Natkę Pietruszki, Vegetę.
  6. Gotujecie do miękkości warzyw.
  7. Makaron gotujecie osobno, lub jak ja czyli dodajecie pod koniec gotowania do zupy i gotujecie 3 minuty krócej niż podane na opakowaniu, bo makaron leżąc w gorącej zupie jakiś czas zmięknie.
  8. Doprawiacie zahartowaną Śmietanką i ew dosalacie lub dolewacie Maggi - według smaku.
    Smacznego!  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *