Włoskie Pierożki Tortellini wspaniale pasują jako główny składnik sałatki.
Można je kupić w każdym spożywczym markecie już ugotowane - bez konserwantów.
Farsz nie ma wyraźnego smaku dlatego smakują z dużą ilością rozmaitości. Na ciepło i na zimno. Sałatkę wymyśliłam w upalne dni lata kiedy nie mamy ochoty na ciężkie, ciepłe dania.
Wystarczy podgrzać Tortellini i wymieszać z warzywami,i sosem i przyprawić.
Zajadać najlepiej schłodzoną, gdy smaki się przegryzą a całość nabierze rześkości.
To do dzieła zapraszam:)
Potrzeba:
Pierożki Tortellini - tu szpinakowe z serem Ricotta ( mogą być np z suszonymi pomidorami i serem)
Papryka - czerwona
Ogórki - świeże
Czosnek - świeży
Jogurt Naturalny
Natka Pietruszki
Sól
Pieprz jeśli lubicie - mielony - czarny lub np świeżo mielony - kolorowy
Robicie tak:
- Tortellini podgrzewacie krótko w gotującej wodzie.
- Ogórek i paprykę kroicie w mniejsze kawałki.
- Czosnek ścieracie na tarce o malutkich oczkach.
- Natkę siekacie na większe kawałki.
- Wystudzone Tortellini mieszacie w misce z Warzywami, Czosnkiem, Jogurtem i Solą.
- Schładzacie w lodówce i na talerzu posypujcie Natką i pieprzem jeśli lubicie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz