19.08.2020

Sałatka z Tortellini Wegetariańska

 

Włoskie  Pierożki Tortellini wspaniale pasują jako główny składnik sałatki. 
Można je kupić w każdym spożywczym markecie już ugotowane - bez konserwantów. 
Farsz nie ma wyraźnego smaku dlatego smakują z dużą ilością rozmaitości. Na ciepło i na zimno. Sałatkę wymyśliłam w upalne dni lata kiedy nie mamy ochoty na ciężkie, ciepłe dania. 
Wystarczy podgrzać Tortellini i wymieszać z warzywami,i sosem i przyprawić. 
Zajadać najlepiej schłodzoną, gdy smaki się przegryzą a całość nabierze rześkości.
To do dzieła zapraszam:)

Potrzeba:

Pierożki Tortellini - tu szpinakowe z serem Ricotta ( mogą być np z suszonymi pomidorami i serem)
Papryka - czerwona
Ogórki - świeże
Czosnek - świeży
Jogurt Naturalny
Natka Pietruszki
Sól
Pieprz jeśli lubicie  - mielony - czarny lub np świeżo mielony - kolorowy

Robicie tak:

  1. Tortellini podgrzewacie krótko w gotującej wodzie.
  2. Ogórek i paprykę kroicie w mniejsze kawałki.
  3. Czosnek ścieracie na tarce o malutkich oczkach.
  4. Natkę siekacie na większe kawałki.
  5. Wystudzone Tortellini mieszacie w misce z Warzywami, Czosnkiem, Jogurtem i Solą.
  6. Schładzacie w lodówce i na talerzu posypujcie Natką i pieprzem jeśli lubicie.


Smacznego!

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *