9.01.2021

Zupa Dyniowa z Imbirem - Wegetariańska i Wegańska

 

Prosto i błyskawicznie robi się to zupkę. 😀 
Minimum składników i pracy, maksimum smaku i zdrowia.💖. 
Imbir wzmacnia i podkręca mdłą dynię.👌
Dzieci ochoczo zjedzą z mniejszą ilością imbiru i chlebowymi grzankami👍. 

Przygotujcie:

  • Dynie 
  • Cebulę - żółtą
  • Imbir - korzeń
  • Natkę Pietruszki - opcjonalnie
  • Vegetę - naturalną bez chemii
  • Kurkumę 
  • Masło -  naturalne 

Zróbcie tak:
 
  1. Dynię i Cebulę obierzcie i pokrójcie w kawałki.
  2. Włóżcie do garnka, zalejcie wodą na poziomie warzyw, dodajcie troszkę Natki.
  3. Doprawcie Vegetą i Kurkumą.
  4. Zagotujcie pod przykryciem do miękkości warzyw - koło 10 minut.
  5. Dodajcie Masło.
  6. Zblendujcie Blenderem ręcznym lub jakim macie.
  7. Dodajcie masło, chwilkę podgrzejcie i dodajcie starty na malutkich oczkach tarki, obrany Imbir.
  8. Imbir jest lekko ostry także w ilości jak lubicie.
  9. Wymieszajcie i podawajcie.
Można jeść z domowymi grzankami lub posypaną pestkami dyni i/lub słonecznika lub polaną Oliwą 
z Pestek Dyni. 
Ja kupuję takie kulki grzankowe w Lidlu, bo one są chrupiące i smakowite.
 
Smacznego kochani!

2 komentarze:

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *