3.01.2021

Krewetki z Czosnkiem

 

Koleżanka zaprosiła i ten prze-smaczny poczęstunek zrobiła.👌 
Podpatrzyłam i też zrobiłam😀. 
Mega szybkie, mega proste, wykwintne i lekkie wbrew pozorom💁. 
Krewetki smażymy, a raczej dusimy na Oliwie bardzo krótko, 
bo inaczej są twarde. 
Danko pięknie smakuje z Chrupiącą bułką rustykalną o grubej skórce.😋 
Bardziej dietetycznie będzie z chlebem razowym 
np. żytnim podpieczonym np. w tosterze.😌 
Pieczywko maczamy w Oliwie i mamy niebo w buzi😋

 Kupcie:

  • Krewetki małe mrożone ( chyba, że macie dostęp do świeżych)
  • Czosnek - dużo
  • Oliwa z Oliwek - Extra Virgin
  • Natka Pietruszki
  • Sól
  • Bagietka Rustykalna lub inne pieczywko jakie lubicie.
 
Zróbcie tak:
 
  1. Krewetki rozmroźcie na sitku przelewając  ciepłą wodą.
  2. Ząbki Czosnku pokrójcie w plasterki.
  3. Rozgrzejcie proporcjonalnie sporą ilość Oliwy. 
  4. Dodajcie Czosnek i podsmażcie aż zmięknie, ale nie zbrązowieje - ok 2 minut.
  5. Dodajcie Krewetki i duście mieszając ok 3 minut.
 
Na talerzyk i delektujcie się maczając pieczywko. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *