Koleżanka zaprosiła i ten prze-smaczny poczęstunek zrobiła.👌
Podpatrzyłam i też zrobiłam😀.
Mega szybkie, mega proste, wykwintne i lekkie wbrew pozorom💁.
Krewetki smażymy, a raczej dusimy na Oliwie bardzo krótko,
bo inaczej są twarde.
Danko pięknie smakuje z Chrupiącą bułką rustykalną o grubej skórce.😋
Bardziej dietetycznie będzie z chlebem razowym
np. żytnim podpieczonym np. w tosterze.😌
Pieczywko maczamy w Oliwie i mamy niebo w buzi😋
Kupcie:
- Krewetki małe mrożone ( chyba, że macie dostęp do świeżych)
- Czosnek - dużo
- Oliwa z Oliwek - Extra Virgin
- Natka Pietruszki
- Sól
- Bagietka Rustykalna lub inne pieczywko jakie lubicie.
Zróbcie tak:
- Krewetki rozmroźcie na sitku przelewając ciepłą wodą.
- Ząbki Czosnku pokrójcie w plasterki.
- Rozgrzejcie proporcjonalnie sporą ilość Oliwy.
- Dodajcie Czosnek i podsmażcie aż zmięknie, ale nie zbrązowieje - ok 2 minut.
- Dodajcie Krewetki i duście mieszając ok 3 minut.
Na talerzyk i delektujcie się maczając pieczywko.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz