1.07.2015

Warzywa z Okrasą


Letnio..., ciepło.., słonecznie.. - niechaj będzie lekko,  smacznie, szybko, zdrowo i kolorowo!

Potrzebujecie
Brokułe
Kalarepe
Marchew młodą
Ziemniaki młode
Olej
Masło
Bułkę Tartą
Sól

Pichcicie
  1. Warzywa obieracie jak potrzeba, kroicie na kawałki - kwadraty, kółka, różyczki.
  2. Wkładacie najlepiej do szybkowara, jak nie macie to innego garnka.
  3. Podlewacie wodą - do szybkowara  nie wiele na dno.
  4. Gotujecie - w szybkowarze ok 10 minut, w innym garnku około 20.
  5. W tym czasie na patelni na niewielkiej proporcjonalnie ilości z jeszcze mniejszą ilością masła złocicie niewielką ilość bułki tartej.
  6. Warzywa solicie, mieszacie i 2 minutki jeszcze gotujecie żeby sól się wtopiła w warzywa.
  7. Wykładacie porcję na talerz, okraszacie bułką tartą i mniam.
                                                                   SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *