Letnio..., ciepło.., słonecznie.. - niechaj będzie lekko, smacznie, szybko, zdrowo i kolorowo!
Potrzebujecie
Brokułe
Kalarepe
Marchew młodą
Ziemniaki młode
Olej
Masło
Bułkę Tartą
Sól
Pichcicie
- Warzywa obieracie jak potrzeba, kroicie na kawałki - kwadraty, kółka, różyczki.
- Wkładacie najlepiej do szybkowara, jak nie macie to innego garnka.
- Podlewacie wodą - do szybkowara nie wiele na dno.
- Gotujecie - w szybkowarze ok 10 minut, w innym garnku około 20.
- W tym czasie na patelni na niewielkiej proporcjonalnie ilości z jeszcze mniejszą ilością masła złocicie niewielką ilość bułki tartej.
- Warzywa solicie, mieszacie i 2 minutki jeszcze gotujecie żeby sól się wtopiła w warzywa.
- Wykładacie porcję na talerz, okraszacie bułką tartą i mniam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz