22.03.2017

Zupa Pomidorowa z Kaszą Jaglaną

Tą Pomidorową robię na dwa sposoby - albo z pozostałego Rosołu Drobiowego 
i ugotowanej oddzielnie Kaszy Jaglanej, albo jako danie bezmięsne - jednogarnkowe, mega szybkie, tanie, smaczne i zdrowe. 
Tu wersja błyskawiczna, mało pracochłonna, pyszna i soczysta. 
Nie każdy pewnie o tym wie, że Kasza Jaglana to samo zdrowie.
Polecam do Pomidorowej - tradycyjnej. 
Kasza lekko rozgotowana konsystencją i smakiem w tej zupie przypomina drobniutki makaron. A jest lekko strawna, bezglutenowa, nietucząca, a sycąca.

Potrzebujecie:
Kaszę Jaglaną
Rosół Wegetariański z torebki bez chemii np firmy Magii. (liczę że taki jest skoro tak zapewniają na opakowaniu). Rosołek ma niewielką ilość drobnego makaronu, który fajnie urozmaica smak i konsystencję zupy. 
Zamiennie własny ugotowany Rosołek Drobiowy lub Wegetariański
Sok lub Przecier Pomidorowy. ( na soku smaczniejsza)
Śmietanę do Zup ( ja używam bez laktozy, bo nie powoduje problemów z brzuchem)
Natkę Pietruszki - świeżą, ew suszoną
Lubczyk - świeży lub suszony
Pieprz

Robicie tak:
  1. W wodzie w garnku, w którym gotujecie całą zupę zagotowujecie odpowiednią ilość Kaszy Jaglanej - ok 10 minut.
  2. Wsypujecie nie dużą ilość Rosołu z torebki ( jest zazwyczaj mocno słony)
  3. Dodajecie Natkę Pietruszki wraz z łodygami, posiekaną Natkę i Lubczyk.
  4. Gotujecie ok 3 minuty.
  5. Wlewacie Sok Pomidorowy lub Rozrobiony z wodą Przecier Pomidorowy.
  6. Gotujecie chwilkę i przyprawiacie Śmietanką w ilości jakiej lubicie ( ja dodaję niedużo).
  7. Zupka jest gotowa do jedzonka. Więcej smaku nabiera jak lekko przestygni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *