Tą Pomidorową robię na dwa sposoby - albo z pozostałego Rosołu Drobiowego
i ugotowanej oddzielnie Kaszy Jaglanej, albo jako danie bezmięsne - jednogarnkowe, mega szybkie, tanie, smaczne i zdrowe.
Tu wersja błyskawiczna, mało pracochłonna, pyszna i soczysta.
Nie każdy pewnie o tym wie, że Kasza Jaglana to samo zdrowie.
Polecam do Pomidorowej - tradycyjnej.
Kasza lekko rozgotowana konsystencją i smakiem w tej zupie przypomina drobniutki makaron. A jest lekko strawna, bezglutenowa, nietucząca, a sycąca.
Potrzebujecie:
Kaszę Jaglaną
Rosół Wegetariański z torebki bez chemii np firmy Magii. (liczę że taki jest skoro tak zapewniają na opakowaniu). Rosołek ma niewielką ilość drobnego makaronu, który fajnie urozmaica smak i konsystencję zupy.
Zamiennie własny ugotowany Rosołek Drobiowy lub Wegetariański
Sok lub Przecier Pomidorowy. ( na soku smaczniejsza)
Śmietanę do Zup ( ja używam bez laktozy, bo nie powoduje problemów z brzuchem)
Natkę Pietruszki - świeżą, ew suszoną
Lubczyk - świeży lub suszony
Pieprz
Robicie tak:
- W wodzie w garnku, w którym gotujecie całą zupę zagotowujecie odpowiednią ilość Kaszy Jaglanej - ok 10 minut.
- Wsypujecie nie dużą ilość Rosołu z torebki ( jest zazwyczaj mocno słony)
- Dodajecie Natkę Pietruszki wraz z łodygami, posiekaną Natkę i Lubczyk.
- Gotujecie ok 3 minuty.
- Wlewacie Sok Pomidorowy lub Rozrobiony z wodą Przecier Pomidorowy.
- Gotujecie chwilkę i przyprawiacie Śmietanką w ilości jakiej lubicie ( ja dodaję niedużo).
- Zupka jest gotowa do jedzonka. Więcej smaku nabiera jak lekko przestygni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz