6.04.2017

Kasza Jęczmienna po Wiejsku

Prostota, pychota w swoim rodzaju. Nic wykwintnego, ale sama smakowitość.
Tego się nie je, to się łyka! Na obiad lub kolację. Dobre dla dzieci i dorosłych.
Najmniej pracochłonne dania, rodem z chłopskich czasów są przepyszne. 
Jeśli też tak twierdzicie, albo jeszcze tego nie wiecie wypróbujcie ten przepis.
Można go zrobić extra, lub z kaszy, która została wam z poprzedniego dnia. 
Zajmie wam to małą chwilkę, a zaspokoi wasze kubki smakowe.
Koniecznie jako dodatek coś kwaśnego, jak ogórek kiszony czy kapusta.

Potrzebujecie:
Kaszę Jęczmienną - wiejską, drobną, wszystko jedno
Kiełbaskę Drobiową - nie dużo, bardziej do smaku
Olej Rzepakowy
Sól, Pieprz Czarny - mielony
ew Vegetę Naturalną, ew Lubczyk
Ogórek Kiszony

Robicie tak:
  1. Kaszę gotujecie w osolonej wodzie, w torebce lub nie.
  2. Na patelni na niewielkiej ilości Oleju lekko obsmażacie pokrojoną w małą kostkę kiełbaskę.
  3. Dodajecie ugotowaną kaszę.
  4. Przyprawiacie nie wielką ilością Pieprzu, ewentualnie lubczykiem i vegetą.
  5. Mieszacie i wykładacie na talerz.
  6. Podajecie z pokrojonymi w plastry ogórkiem kiszonym, lub kapustą kiszoną. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *