Poczujcie włoski styl kulinarny. Ciepły kraj - zimne, lekkie, kolorowe, witaminowe śniadanie.
Na upalne dni Mozarella z Pomidorami to wspaniałe orzeźwienie na dobry początek dnia.
Poczujcie smak Italii - kraju makaronu, pizzy, ryb, owoców morza, morza, słońca, ślicznych facetów i bardzo dobrze wystylizowanych kobiet.
Jeśli macie:
Mozzarelle (dowolnej marki)
Pomidory (dowolnej jakości)
Oliwę z oliwek ( dobrą)
Świeżą bazylię ( w doniczce lub z
ogródka)
Sól
Pieprz (jak lubicie)
To robicie tak:
- Na płaski talerz średniej wielkości wylewacie trochę oliwy
- z oliwek
- Grubsze plastry Mozzarelli układacie jak lubicie ( jak domino, na płasko, czy jak wam kreatywność podpowie)
- Na każdy plaster mozzarelli kładziecie po grubym plastrze pomidora
- Na każdy pomidor lub obok po listku Bazylii
- Solicie i (lub) pieprzycie
- Spożywacie danie samo, z chrupiącymi bagietkami czosnkowymi, lub
- z pieczywkiem z tostera posmarowanym natartym ząbkiem czosnku
- i skropionym oliwą. Smakowitość!
- Rada dla tych co nie mają tostera jest taka, że wystarczy podpiec chleb na suchej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz