13.03.2014

Mega Kanapka z Tuńczykiem

Sobota i Niedziela to dni kiedy robię i jem wypasione śniadania. Należy do nich  min. jedna z moich ulubionych kanapek. Zainspirował mnie kiedyś hinduski przepis. Pozmieniałam jak zwykle pod mój smak i wyszło wyśmienicie, smakowicie...

potrzebujecie:
Bułkę bardziej dłuższą niż okrągłą, ciemną, z ziarnami
Tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
Jajko na twardo
Sałatę zieloną
Cebulę białą lub żółtą
Olej
Pieprz
Oregano

wykonujecie tak:
  1. Bułkę możecie krótko podpiec z dwóch stron na patelni żeby nabrała chrupkości.
  2. W połowie, w poprzek przecinacie.
  3. Teraz już tylko nadziewacie, polewacie i doprawiacie.
  4. Miąższ bułki z na dole polewacie kropelkami oleju lub oliwy z oliwek jak lubicie, wykładacie tuńczyka w sporej ilości na dwie części bułki. 
  5. Na tuńczyka układacie grubsze talarki cebuli, na cebule jajka pokrojone w grubszą kostkę, wszystko polewacie odrobiną oleju, posypujecie pieprzem  i oregano. 
  6. Bułkę zamykacie i zajadacie...mniam




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

kontakt: mar7garita@gmail.com

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *