Sobota i Niedziela to dni kiedy robię i jem wypasione śniadania. Należy do nich min. jedna z moich ulubionych kanapek. Zainspirował mnie kiedyś hinduski przepis. Pozmieniałam jak zwykle pod mój smak i wyszło wyśmienicie, smakowicie...
potrzebujecie:
Bułkę bardziej dłuższą niż okrągłą, ciemną, z ziarnami
Tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
Jajko na twardo
Sałatę zieloną
Cebulę białą lub żółtą
Olej
Pieprz
Oregano
wykonujecie tak:
- Bułkę możecie krótko podpiec z dwóch stron na patelni żeby nabrała chrupkości.
- W połowie, w poprzek przecinacie.
- Teraz już tylko nadziewacie, polewacie i doprawiacie.
- Miąższ bułki z na dole polewacie kropelkami oleju lub oliwy z oliwek jak lubicie, wykładacie tuńczyka w sporej ilości na dwie części bułki.
- Na tuńczyka układacie grubsze talarki cebuli, na cebule jajka pokrojone w grubszą kostkę, wszystko polewacie odrobiną oleju, posypujecie pieprzem i oregano.
- Bułkę zamykacie i zajadacie...mniam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz